“Innovation is not for the weakhearted”

Innovatie gaat over verandering en dat gaat tegen de intuitie van velen in. En terecht, grote delen van het organisatie proces zijn gericht vastomlijnde processen met vastomlijnde doelstellingen. Hoe vervlecht je daarin een traject van vernieuwing, van onderzoek, van pilots, van organisatie verandering?

SocialPeople heeft samen met haar klanten een viertraps raket ontwikkelt, die een organisatie in staat stelt stapsgewijs te innoveren.
Ideation
Nadat we de doelstellingen voor transitie hebben neergezet, ontwikkelen we samen met vertegenwoordigers van de organisatie een palet aan praktische ideeen, die worden beschreven en gewogen. Een aantal hiervan worden vervolgens tot pilot gepromoveerd.

Labs
Dedicated teams uit de gehele organisatie ontwikkelen vervolgens (eventueel samen met derden, als startups, onderzoekers, partners) de pilots door tot een niveau waarop ze getest en geevalueerd kunnen worden. Dit alles binnen de veiligheid van een innovatielab. Gesteund door ontwikkelmethodieken als LeanStartUp, BCM en big data analyse worden in korte sprints de meestbelovende projecten doorontwikkeld, getest, aangepast en geranked.

Growth
In de groeifase wordt de innovatie bij een deel van de klanten, achterban, markt uitgerold en wordt bekeken of deze ook daadwerkelijk aanslaat. Permanente meting, voorafgestelde doelen en een dedicated team dat zich realiseert dat aanpassing altijd een optie is, zijn hierbij key. Ook de interne organisatie wordt in deze fase betrokken bij de (kleine) uitrol van de pilot.

Handover
Is een innovatieproject elke fase succesvol doorgekomen, dan is het tijd voor overdracht aan de organisatie. In deze fase wordt het product of service onderdeel van de business line.

Door bovenstaande vier stappen te doorlopen kunnen onze klanten kosten en risico beperkt houden, de verwachtingen van de rest van de organisatie managen, die innovaties kiezen die het best bij de strategische overwegingen aansluiten en een grote slagingskans hebben.

Meer weten? Bel ons voor een afspraak! 020- 8932017